דוד גרוסמן - טיול בעקבות הסופר וספריו
הסופר דוד גרוסמן וגיבורי ספריו שילדותם משיקה לילדותו, גדלו בשכונת בית הכרם. בסיור נעקוב אחר חיי היומיום של אהרון קליינפלד, גיבור "ספר הדקדוק הפנימי", ילד רגיש ומיוחד, שגילה בגיל ההתבגרות שיש לו "בעייה", אותה ננסה להבין בלכתנו עמו ועם חבריו מבית הספר בו למד לביתו בשכונת הפועלים. נכיר גם את גיבור "דו קרב", דוד, ילד חמוד ו"אחר", שנקלע להרפתקה מוזרה, היות ואהב זקנים. נספר על נונו, גיבור "יש ילדים זיג זג", שרצה להיות טרובדור, ומה קרה לו בשל כך.
חזרה לעמוד הקודם
דוד גרוסמן , סופר הכותב למבוגרים ולילדים. נולד בירושלים בשנת 1954, כתב ספרים שיש בהם גוון חברתי כמו: "חיוך הגדי" ו"הזמן הצהוב", הבוחנים את חיי הערבים בגדה המערבית. כמו כן, כתב ספרים המתרחשים בירושלים כמו: "דו קרב" – ספר ילדים המתרחש ברובו בשכונת בית הכרם, "מישהו לרוץ איתו" – ספר לבני נוער המתרחש ברחובות הבירה, "עיין ערך אהבה" – ספר שנושאו השואה והוא מתרחש בשכונת קריית היובל ו"ספר הדקדוק הפנימי" – המתרחש גם הוא בבית הכרם. גם בספרים אחרים של גרוסמן קיימת זיקה לירושלים, כמו ב"יש ילדים זיגזג" ואחרים.
גרוסמן זכה בפרסים רבים, בהם פרס ראש הממשלה ליצירה ב-1984, פרס ספיר ב-2001 ופרס א.מ.ת ב-2007. ב-2009 קבל גרוסמן את פרס אקו"ם על מפעל חיים ואת פרס אלבטרוס הגרמני על ספרו "אישה בורחת מבשורה". ספר זה , באופן מצמרר, הוא מעין נבואה המגשימה את עצמה, שכן נכתב לפני נפילת בנו, אורי, במלחמת לבנון השניה. ב-2010 זכה דוד גרוסמן בפרס פרנקפורט לשלום, כהוקרה על "תרומתו למען פיוס בין ישראלים לפלסטינים".
בית הכרם נבנתה על ידי "אגודת בוני בית" – חלוצים אנשי העלייה השנייה וילידי הארץ
ב-1924. היא אחת משכונות הגנים שתכנן ריכרד קאופמן בירושלים. השכונה כונתה שכונת המופ"סים, היות ותושביה היו מורים, פקידים וסופרים. מבנה הציבור שנבנה בראש הגבעה עליה הוקמה השכונה היה מבנה הסמינר למורים על שם דוד ילין. בעבר היו ליצני השכונה אומרים כי ילד נכנס לבנין מצדו האחד בגיל 4 – לגן הילדים ויוצא ממנו בצד השני – כמורה. גיבורי ספריו של גרוסמן, ממש כמוהו בילדותו, לומדים בבית הספר של הסמינר ויש בספריו תאורים רבים של בית הספר והווי הילדים שבו.
שכונת הפועלים הוקמה על ידי אנשי גדוד העבודה, בוני שכונת בית הכרם, כמגורים לאנשי הגדוד. רחובותיה נקראים על שם מקצועות האנשים: רחוב הסתת, הסולל, הבנאי וכו'. ברחוב הבנאי גר הסופר דוד גרוסמן ושם הוא משכן כמה מגיבורי ספריו.
 עוד סיור דוד גרוסמן - בעקבות "מישהו לרוץ איתו".